czwartek, 18 czerwca 2015

Crusher arbuzowo-truskawkowy

Lekki i orzeźwiający koktajl z arbuza i truskawek. Idealny na upały, dostarczający witamin i błonnika. Z dodatkiem lodu i kilku listków mięty stanowi niebanalne połączenie, które będzie smakowało każdemu, kto lubi kwaskowate smaki. Uwaga, przepis dla cierpliwych - przed zmiksowanie składników trzeba wydłubać pestki z arbuza ;)

Składniki na 2 duże szklanki:
ok. ćwierć dojrzałego arbuza
3 garści truskawek
kilka kostek lodu
listki mięty wedle uznania

Wydrążamy ze skórek arbuza, pozbywamy się pestek, szypułkujemy truskawki. Owoce umieszczamy w blenderze wraz z lodem i miksujemy, aż nie będzie grudek. Koktajl przelewamy do wysokich kieliszków lub szklanek i ozdabiamy listkami mięty. Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz