sobota, 1 lipca 2017

Jaglanka kokosowa z truskawkami

Lubię takie poranki, jak ten. Gdy nie budzi mnie dzwonek w telefonie ustawiony na "bardzo wcześnie", gdy nie muszę się spieszyć i metodycznie wykonywać po kolei wszystkich rzeczy niezbędnych przed wyjściem do pracy. Gdy wstaję wcześnie, bo już odpoczęłam, a nie dlatego, że muszę. Wtedy mogę kombinować co zrobić na śniadanie i przedłużać je w nieskończoność, czytając, słuchając muzyki czy pisząc. Rano wszystko wydaje mi się lepsze, ładniejsze, prostsze...To dobry czas, żeby zacząć od nowa, cokolwiek to jest. I jest w tym coś niesamowicie pocieszającego i kojącego, że po nocy zawsze przychodzi dzień. 



Składniki:
3/4 szklanki płatków jaglanych
porządna garść wiórek kokosowych
2 szklanki mleka kokosowego
łyżka miodu akacjowego
truskawki


Mleko z miodem podgrzewam w małym rondlu. Dodaję płatki i wiórki kokosowe, cały czas mieszam. Gdy jaglanka zgęstnieje, przelewam ją do miski. Jem z truskawkami. Możecie też zrobić gęsty sos truskawkowy i polać nim jaglankę. Dzień dobry!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz